Котлети от сом на керемида
Необходими продукти
- • котлети от сом
- • прясно мляко
- • смес от подправки - риган, босилек, черен пипер, сол, девисил
- • домати
- • лимони
- • лук
- • чесън
- • зехтин
- • брашно за овалване
Начин на приготвяне
Котлетите се накисват в прясното мляко и се оставят така 12 часа на студено. Отцеждат се и се натриват с подправките. Оставят се да се ароматизират 1 час. Пържат се за по 3 минути в не много силен огън. Нареждат се в керемида за печене, като отгоре се подреждат парчета лук, домати, лимон и по желание наръсен магданоз. Пекат се на фурна 20 минути. Поднасят се с мелничарски сос от лимонов сок, зехтин, риган, босилек, девесил, чесън и сол.
Рецептата е добавена от vlado_fidera на 19 Декември 2008 г.
Източник: рибарски сайт
Източник: рибарски сайт
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 1 BABY | Супер е рецептата. Браво. Слагам си я в любимите. | 20 Дек 2008 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.